Gå til innholdet

Gustav Klimt - Art nouveau

Gustav Klimt (1862-1918) var en av de mest innovative og eksperimentelle malerne i sin tid. Han ble født i Wien, Østerike, og vokste opp i en familie med en sterk tradisjon innen dekorasjonskunst. Klimt begynte å studere dekorasjonskunst ved Kunstgewerbe Schule i Wien og ble senere en del av Secession-bevegelsen, som søkte å bryte bort fra tradisjonelle kunstformer og utforske nye teknikker og materialer.


Klimts kunst kan beskrives som en blanding av symbolikk, abstraksjon og dekorasjon. Hans berømte verk, som "The Kiss" og "Judith and the Head of Holofernes", er kjennetegnet av en rik tekstur og en blanding av abstrakte former og dekorative detaljer. Klimts malerier har også en sensuell kvalitet, og han ofte inkluderte kvinnelige figurer i sine arbeider, ofte skildret i sensuelle og provoserende posisjoner.

Klimts unike stil har hatt en stor innvirkning på kunstverdenen, og hans verk er fortsatt populære verden over. Hans malerier har blitt solgt for millioner av dollar og hans arbeider utgjør en viktig del av Østerrikes kulturarv. Klimt døde i 1918, men hans arbeider lever videre som en påminnelse om hans unike talent og bidrag til kunsthistorien.

 

Se vårt utvalg her:

https://artattack.no/search?q=klimt

Adresse
Grundingen 6, 0250 Oslo
Telefon
92991120
E-postadresse
mb@artattack.no
Foretaksregisteret
927303280
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business